Ford C-Max Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
91 Posts
Discussion Starter #1
Hi guys, (posted here as well just in case)

I am new to the forum so please be gentle!!


I am the proud owner (well the wife is) of a 54 (05) C-Max 2.0 TDCI Zetec, I collected it last Friday from a Ford dealer down south, when I got onto the motorway I experienced a small but very annoying vibration through the steering wheel and floor pan, this was at speed through 60-95 MPH and got worse, I thought that it may be the balancing as I did get them to rectify a small pull to the left after my test drive, the vehicle has covered 39,000 miles one owner from new etc, etc and I have spoken with the owner and he reported no problems prior to his part ex.

I then called the dealer and asked them if I could get it re balanced locally and they agreed to pay up to £50.00, in the end I took it back to the dealer to do and replace two tyres on the back (long story) and they replaced and swapped the back tyres to the front, I then drove home back down the motorway and it was even worse.

I have researched in the "tinternet" and there seems to be a few C-Max owners including Mondeo TDCI owners that have experienced this small vibration through the steering and floor pan and seems to have been sorted byan engine mount replacement.

My question is, have any of you had an issue like this and what did you do about it?

I get a tinggling up my arms and through my fingers and the seat shakes a little also, it is quite uncomfortable and seems very odd.... can you help???

I need to go armed with info to the dealer so that they take me seriously as I am sure they think I am making it up.

Thanks again.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Hi

I am new to the website andI havea similar problem with vibration in the steering wheel and the floor. The problem appeared to start afterI had a new set of tyres but I havehad my wheels rebalanced on several occasions and changing the wheels front to rear etc without totally curing the problem. Could the problem be with an engine mountingas mentioned by burtoncustomx?

It would appear that you have answered the question (in the other thread?) howeverI do not know where to access this answer.

I would be most grateful if you could forward your answer on this foum page or redirect me to your previous answer.

Many Thanks
 
1 - 3 of 3 Posts
Top